Afspraak maken

Voetproblemen

In onze praktijk zien we de meest uiteenlopende voetproblemenproblemen. Hieronder noemen we de meest voorkomende waarvoor je bij ons terecht kunt.

Veelvoorkomende voetproblemen

Eelt Eelt is een verdikking van de huid die ontstaat door langdurige wrijving of druk. Behandeling is alleen nodig, wanneer het gaat om overtollige eeltvorming. Je kunt dan last krijgen van pijn bij het lopen of in je schoenen.

Likdoorn Een likdoorn wordt in de volksmond ook wel eksteroog genoemd. Het is een pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek. Likdoorns komen vaak voor en geven vaak een stekende pijn. Een likdoorn kan steeds pijnlijker worden en verdwijnt meestal niet vanzelf.

Ingroeiende nagel Een nagel die in de nagelplooi drukt en pijnklachten geeft vormt de eerste fase van een ingroeiende teennagel. Daarbij kan zich in de nagelplooi eelt vormen. Bij de volgende fase dringt de nagelpunt in de huid en kan daarbij veel pijn en een uitgebreide ontsteking veroorzaken.

Schimmel-nagel Een schimmelnagel is een verdikte, verkleurde en brokkelige nagel, veroorzaakt door een schimmelinfectie die in de nagel groeit. In de volksmond wordt dit ook wel een kalknagel genoemd. Zie specialisatie schimmelnagel voor meer info.

Kloven Voetkloven zijn barsten of scheuren in de huid van de voeten. Kloven kunnen enkele millimeters tot een centimeter lang zijn. Wanneer een kloof net ontstaan is, is deze meestal niet pijnlijk. In een later stadium kunnen ze wel behoorlijk pijnlijk worden.

Risicovoeten Van een risicovoet wordt gesproken wanneer er, ten gevolge van een ziekte of andere oorzaken, een verhoogd risico aanwezig is op complicaties tijdens een voetbehandeling. Denk hierbij aan diabetes, reuma, ouderdom, verlammingen en spasticiteit.We zijn trots op de waardering van onze klanten. Klik op 'Bekijk alles' om de reviews te lezen.